Grad Kikinda nalazi se na krajnjem severoistoku Republike Srbije. Grad leži na 45°31՚ severne geografske širine, na 20°30՚ istočne geografske dužine i na 82 m nadmorske visine.
Kikindska opština se graniči sa pet susednih opština i državom Rumunijom. Na severu i severozapadu je granica sa Čokom, na jugozapadu je granica prema opštini Novi Bečej, na jugu je granična linija prema opštinama Zrenjanin i Žitište, na jugoistoku je Nova Crnja, a na istoku i severoistoku je granica prema Rumuniji od koje je grad udaljen oko 7 km.
Kikinda predstavlja središte Severnobanatskog okruga, a celokupna opština obuhvata devet naseljenih mesta: Banatsku Topolu, banatsko Veliko Selo, Bašaid, Iđoš, Mokrin, Nakovo, Nove Kozarce, Risko Selo i Sajan. Površina koju opština obuhvata iznosi 782 km², dok je broj stanovnika 59.329. Opština Kikinda i po površini i po broju stanovnika spada u grupe većih vojvođanskih opština.

 

KAKO STIĆI DO KIKINDE?

 

Kopnom

Kikinda ima izuzetno povoljan geografski položaj. Teritorija opštine se nalazi u severnom delu Banata, na 7,5 km od rumunske i 60 km od mađarske granice. Putnom mrežom je dobro povezana sa ostalim delovima Vojvodine i Srbije. Udaljena je samo 60 km od Zrenjanina, 110 km od Novog Sada, I 135 km od Beograda.

 

Vazduhom

Najbliži aerodrom udaljen je samo 72 km od Kikinde i nalazi se u Temišvaru, u Rumuniji. Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu udaljen je 135 km. Budimpešta je udaljena 245 km.